oesg-logo    
       
   

Upptäck Österrike och Sverige

Kära Sverige och Österrikevänner

Vi tycker det är dags att öppna ett nytt kapitel i ÖSGs utveckling. Hittills har vi ägnat mycket tid åt att stärka kontakterna mellan våra länder genom att underhålla svenska traditioner i Österrike och fira dem tillsammans samt genom att berätta om alla spännande tilldragelser med anknytning till Sverige.

Vi vill nu gå ett steg längre och hjälpa våra svenska medlemmar med att lära känna Österrike, det land de bor i och naturligtvis särskilt Wien, dess vackra huvudstad. Vi kommer därför nu att från tid till annan informera om kulturella händelser, restauranger och caféer, böcker, promenader och andra aktiviteter som ligger vid sidan om det som för stunden är ”inne”. Dessa aktiviteter kommer att läggas ut på vår webbsida under ett nytt uppslag som heter ”upptäck Österrike” med detaljerna under "aktiviteter".

Ett av de första evenemang som gick av stapeln var “Ganymed Boarding”, en helt unik kulturupplevelse på konsthistoriska museet i Wien. Duon Jacqueline Kornmüller och Peter Wolf lät oss på scenen stifta bekantskap med museets mest kända konstverk på ett helt oväntat sätt. De hade valt ut 16 konstverk, inbjudit 16 författare att låta sig inspireras av dessa samt 16 skådespelare att tolka deras texter. Detta var en resa in i nya dimensioner. I samarbete med WENN ES SO WEIT IST hade vi reserverat 30 biljetter, vilka gick åt som smör i solsken detta till en föreställning under april.

Här tittar vi på nya alternativ, som tilltalar i båda riktningarna,Mellan den15-20 maj 2014 presenterades 4 spännande Västkustkonstnärer på Galleri BelleArti, information om detta event finner ni här. Tanken är att senare presentera ett antal talenta Österrikiska konstnärer i Sverige.

Ett annat event utvecklat av Annika Schmid är vad vi kallar ”öppet kök”, ett koncept i linje med ”Österreich trifft Schweden" och "Sverige möter Österrike”. Här gäller matlagning när den är som bäst. Välkomna att pröva på denna upplevelse, där vi tillsammans lagar och spisar typiska maträtter från Sverige och Österrike. För att lära mer om detta koncept, se här. Den 19. Feb. 2014 gick ”kochen zusammen” av stapeln och var en glad succetillställning.Vi jobbar på ett nytt "öppet kök" och årerkommer inom kort med en ny termin.

 

Önskemål har till styrelsen inkommit att vi på ett mer aktivt sätt under

2014 skall träffas mer regelbundet i en språk och „Plaudergruppe“. Där vi, på trevlig lokal,- Österrikiska och Svenska medlemmar träffas för att tillsammans på ett otvunget sätt samlas för att tala svenska samt ha trevligt tillsammans. Detta för att våra Österrikiska vänner som vill bibehålla Svenska språket skall få tillfälle att på ett enkelt sätt praktisera det samma.....
Vi tittar på alternativ och möjligheter och ber att få återkomma.

Hoppas att ni finner denna utveckling av våra ÖSG. - aktiviteter av intresse och givetvis tar vi mer än gärna del av era synpunkter.

Med vänliga hälsningar 

Styrelsen.

 
       
   
           
       
Deutsch Svenska Home